Затверджено обвинувачення чоловіку, який систематично в присутності дітей знущався над дружиною

Київською місцевою прокуратурою №5 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо 33-річного місцевого мешканця, який систематично скоював психологічне та фізичне насильство у сім’ї (ст.126-1 КК України).

Так, у ході слідства зібрано докази того, що підозрюваний умисно, систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою. Ці всі події відбувалися в однокімнатній квартирі, в присутності малолітніх дітей.

До цього, з січня по жовтень 2019 року, зловмисник 9 раз притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства (ст.173-2 КУпАП), проте складені адмінпротоколи не вплинули на підозрюваного і не змінили його поведінку стосовно дружини.

Обвинувальний акт скеровано до розгляду до Оболонського районного суду для розгляду по суті.

Відповідно до санкції інкримінованої статті підозрюваному загрожує покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...