Завершено розслідування щодо угруповання торговців зброєю та боєприпасами

До складу групи входило три особи. Підпільну майстерню організували в орендованому приміщенні на території одного з недіючих київських заводів. Одну одиницю зброї та вибухівки зловмисники продавали за  ціною 800 доларів.

Працівники ГСУ Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури Автономної Республіки Крим провели ряд слідчих та оперативно-розшукових заходів. У результаті їх проведення правоохоронці викрили злочинну організацію, члени якої займалася незаконним виготовленням, зберіганням та збутом вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Вказана організована група діяла упродовж 2017-2018 років та характеризувалася згуртованістю, стійкістю свого складу, чітким розподілом ролей та жорсткою управлінською вертикаллю.

Наразі поліцейські встановили, що до складу організованої злочинної групи входило три громадянина України: один керівник та два виконавці. Зокрема, керівник угрупування організував виробничий процес, забезпечував безпеку та конспірацію під час реалізації «товару». Інші два учасники ОЗГ займались безпосереднім виготовленням та збутом засобів ураження.

Підпільну майстерню з незаконного виготовлення та зберігання вогнепальної зброї, вибухових речовин, боєприпасів організували в орендованому приміщенні на території недіючого столичного заводу.  У ході досудового слідства встановлено, що зловмисники переробляли стартові пістолети на бойові. Ціна за одну одиницю зброї і вибухівки становила 800 доларів. Збут зловмисники організували по всій території України.

Правоохоронці провели шість санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваних і в нелегальній зброярні. Під час обшуків вони виявили та вилучили чотири гранатомети, два вогнемети, три електродетонатори, шість гвинтівок, три одиниці автоматичної зброї, два крупнокаліберні снаряди, 37 пістолетів, 30 гранат, кілограм тротилу та близько 14,8 тисяч боєприпасів різного калібру.

Усі члени ОЗГ затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні,  передбаченому ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 263-1(Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт щодо фігурантів скеровано до суду. Санкція статей, що інкримінуються членам злочинної групи, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Управління комунікації Національної поліції України
(за матеріалами Головного слідчого управління)

You may also like...