Завершено розслідування відносно менеджменту банку «Богуслав» та посадовця НБУ, яких підозрюють у привласненні ₴21,6 мільйона

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУ НП в м. Києві завершено досудове розслідування відносно трьох посадовців ПАТ «Банк Богуслав» та головного економіста НБУ, діями яких фінансовій установі завдано збитків в особливо великих розмірах.

Згідно з матеріалами слідства, між ПАТ «Банк Богуслав» та «підконтрольною» його посадовцям комерційною структурою був укладений кредитний договір на суму понад 21,6 млн гривень, а в якості застави передано неіснуюче майно у вигляді промислового обладнання.

На изображении может находиться: на улице

При цьому заступником голови правління банку, який діяв у змові з заступником начальника Управління корпоративного бізнесу банку та начальником служби безпеки, на рахунки підконтрольної компанії були перераховані 21,6 млн гривень.

Внаслідок неповернення кредитних коштів комерційною структурою та відсутністю заставного майна, що забезпечувало б їх повернення, ПАТ «Банк Богуслав» було завдано збитків на вищезазначену суму.

За результатами досудового розслідування посадовим особам банку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Крім того, повідомлено про підозру головному економісту Нацбанку України, який підписав акт перевірки заставного майна, незважаючи на його відсутність, за ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення).

Наразі відповідно ст. 290 КПК України стороні захисту відкриті матеріали кримінального провадження, після ознайомлення з якими обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...