Завершено розслідування відносно стоматолога, внаслідок дій якого загинула жінка

Матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом скеровано до Подільського районного суду міста Києва. Чоловіку загрожує до двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, у серпні 2018 року у стоматологічному центрі на вулиці Воздвиженській померла 48-річна пацієнтка.

Нет описания фото.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що після того, як лікар ввів жінці три ін’єкції препарату для місцевої анестезії, вона втратила свідомість та в неї почались судоми. Згідно з висновком експертів, дані ознаки свідчили про виникнення анафілактоїдної реакції, яка є небезпечною для життя.

Згідно з клінічним протоколом, затвердженим Міністерством охорони здоров’я України, у даному випадку лікар повинен був негайно надати пацієнтці необхідну екстрену медичну допомогу, яка полягала у введенні необхідних медичних препаратів. Однак чоловік проводив серцево-легеневу реанімацію та штучне дихання, які були проведені з порушенням стандартів надання медичної допомоги, у результаті чого жінка померла.

За даним фактом слідчими Подільського управління поліції здійснювалось досудове розслідування за ч. 1 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником) Кримінального кодексу України. Наразі матеріали кримінального провадження разом із обвинувальним актом скеровано до Подільського районного суду міста Києва. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...