Завершено слідство відносно ОЗГ, яка незаконно заволоділа 17 об’єктами нерухомості у столиці

Київською місцевої прокуратурою №7 завершене досудове розслідування за фактами заволодіння організованою групою осіб об’єктами нерухомості на території міста Києва, а також грошовими коштами від їх подальшого продажу.

Як повідомлялося, в жовтні 2018 року Київською місцевою прокуратурою №7 спільно з Київським міським управлінням ДВБ НП України та ГУ КЗЕ СБ України затримано організаторів та виконавців шахрайської схеми заволодіння житловою нерухомістю.

На изображении может находиться: люди сидят

Встановлено, що організована група осіб, до складу якої входило п’ятеро осіб, у тому числі приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу, діяла на території міста Києва з кінця 2016 року по жовтень 2018 року.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, люди стоят и обувь

Учасники організованої групи після отримання інформації про смерть самотніх власників квартир виготовляли підроблені документи, на підставі яких у подальшому реєстрували право власності на необізнаних у злочинному умислі осіб.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят и на улице

У подальшому вказані помешкання зловмисники продавали добросовісним покупцям, а грошові кошти розподіляли між собою.

На сьогодні установлено, що за вказаний період шахраям вдалося незаконно привласнити 17 об’єктів нерухомості у столиці. При цьому завдано збитків територіальній громаді міста Києва на суму 8 млн. грн., спадкоємцям померлих власників квартир – 4,7 млн. грн. та покупцям квартир – на суму 3,5 млн. грн.

Організатору та одному із виконавців обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Окрім того, з метою поновлення порушених прав територіальної громади м. Києва, Київською місцевої прокуратурою №7 вже пред’явлено 9 позовів про повернення викрадених квартир до комунальної власності.

Робота щодо повернення інших об’єктів, що незаконно вибули з комунальної власності, продовжується.

Також повідомляємо, що у межах виділеного кримінального провадження розслідується ще близько 50 фактів незаконного вибуття об’єктів нерухомості з власності на підставі підроблених документів. Слідство у даному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...