Збитки майже на ₴4,2 млн.: директор ДП «Гутянське лісове господарство» підозрюється у службовій недбалості

Прокуратурою області повідомлено про підозру  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) директору ДП «Гутянське лісове господарство».

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, директор зазначеного державного підприємства, несумлінно ставлячись до своїх прямих обов’язків та неналежно їх виконуючи, не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене.

Внаслідок вказаних дій  у Володимирському лісництві ДП «Гутянське лісове господарство» невстановленими особами у жовтні-листопаді минулого року здійснено незаконну порубку та вивезення понад 200 дубів. У результаті державі було завдано збитків майже на 4,2 мільйони гривень.

Наразі вирішується питання  про  відсторонення  вищевказаного директора державного підприємства від займаної посади та обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Згідно ч. 2 ст. 367 КК України підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід УСБУ в Харківській області. Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Харківської області.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Харківської області

You may also like...