Жінку, яка погрожувала відтяти дитині голову,  засуджено до 3 років позбавлення волі. Прокуратура готує апеляцію

Сьогодні, 28 листопада 2018 року, Зарічний районний суд м. Суми оголосив рішення, відповідно до якого жительку Луганської області, яка погрожувала ножем відтяти дитині голову, засуджено до 3 років позбавлення волі.

Прокуратура не погоджується з таким рішенням і готує апеляційну скаргу на м’якість вироку, оскільки за ч. 2 ст. 147 (захоплення неповнолітнього заручника) КК України, яку було інкриміновано обвинуваченій, передбачено позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Нагадуємо, що подія сталась 29 травня 2018 року в м. Суми. Близько 8 години ранку 28-річна жінка зачинилась на квартирі подруги із її сином та погрожувала відтяти дитині голову, вимагаючи повернути свою доньку, яка перебувала в місцевому дитячому будинку.

Встановлено, що напередодні увечері між підозрюваною та її подругою виник конфлікт, після чого остання викликала поліцію. Правоохоронці, які прибули на виклик, привезли жінку до Сумського ВП для написання пояснення. Оскільки жінка перебувала в стані алкогольного сп’яніння та представляла загрозу для своєї малолітньої доньки, яка була поруч із нею, то дитину доставили до будинку маляти.

Зранку жінка взяла в заручники хлопчика подруги і вимагали повернути їй дитину. Співробітники поліції відреагували миттєво, вони привезли з дитячого будинку дівчинку та обміняли її через вікно на хлопчика. Таким чином вдалось запобігти вбивству дитини.

«Як з’ясувалось, жінка, яка тримала хлопчика в заручниках, перебувала в стані алкогольного сп’яніння. ЇЇ відразу було затримано в порядку ст. 208 КПК України, а потім обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно судової психолого-психіатричної експертизи, жінка усвідомлювала свої дії в момент скоєння. Відтак прокуратура наполягала на 7 роках позбавлення волі», – розповів прокурор Сумської місцевої прокуратури Олексій Моісеєнко.

Прокуратура Сумської області

You may also like...