Злочинну групу викрили у привласненні бази відпочинку в Затоці вартістю понад ₴6 млн.

Слідчі Головного управління поліції в Одеській області оголосили двом фігурантам підозри у підробленні документів та їх використанні. Правопорушники внесли несанкціоновані зміни інформації до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. За такі дії їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поліцейські встановили, що з 2018 по 2020 рік група осіб, до складу якої входив приватний нотаріус Одеського міського нотаріального округу, реалізовували плани щодо придбання шахрайським шляхом права власності на квартири, земельні ділянки, нежитлові приміщення та інше нерухоме майно громадян і юридичних осіб. Одними з об’єктів посягання зловмисників стала земельна ділянка в селищі Затока, яка належить Кароліно-Бугазькій територіальній громаді. На цій ділянці розміщувалась база відпочинку державного підприємства поштового зв’язку.

Зловмисники підробили правоустановчі документи на об’єкти нерухомості та незаконно зареєстрували право власності на одного з членів своєї злочинної групи. Після того, з метою придання виду законності набуття права власності на державне майно та право використання комунальної земельної ділянки, спільники передали нежитлові приміщення до статутного капіталу одного із товариств. Разом з приміщеннями вони передали право використання зазначеної землі, вказавши їх вартість – понад шість млн гривень.

За результатами досудового розслідування двом фігурантам вже оголошені підозри у підробленні документів та їх використанні, вчинених повторно за попередньою змовою з групою осіб (ч.ч. 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України), несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах та зберігається на носіях такої інформації, вчиненій повторно за попередньою змовою з групою осіб, що заподіяла значну шкоду (ч.3 ст.362 Кримінального кодексу України) та пособництві у заволодінні чужим майном або придбанні права на майно шляхом обману за попередньою змовою з групою осіб, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, в особливо великих розмірах (ч.5 ст.27 ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України). Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Слідство триває. Проводять його співробітники Слідчого управління Головного управління поліції в Одеській області за оперативного супроводу Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом Одеської обласної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Одеської області

You may also like...