Злодій з Луганщини, перебуваючи під судом, продовжував обкрадати квартири киян

Працівники карного розшуку затримали зловмисника на місці злочину із речовими доказами. Відпрацьовується причетність затриманого ще до чотирьох аналогічних злочинів, які він скоїв протягом тижня.

У Святошинському районі столиці співробітники відділу протидії груповій злочинності управління карного розшуку поліції Києва зупинили підозрілого чоловіка. У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили ювелірні вироби, ноутбук і два мобільних телефони, походження яких пояснити не міг.

Як встановили поліцейські, виявлені речі зловмисник викрав із квартири на першому поверсі на вулиці Чорнобильській, куди він потрапив шляхом віджиму металопластикового вікна. У порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України крадія затримали. Він – уродженець Луганської області, 1973 року народження, який раніше відбував 10-річний строк ув’язнення за вбивство. Після звільнення із місць позбавлення волі переїхав до столиці, але не припинив злочинну діяльність. Оселившись у приятельки, почав «заробляти» крадіжками. При цьому використовував елітну автівку подруги, якою вивозив чуже майно.

У червні цього року київські поліцейські затримували луганчанина за квартирну крадіжку, але суд обрав йому запобіжний захід, не пов’язаний із обмеженням чи позбавленням волі.  Окрім того, за вчинення аналогічного злочину у Дніпровському районному суді розглядається провадження, де чоловік перебуває у статусі підсудного. Також правоохоронці відпрацьовують інформацію щодо вчинення ним протягом тижня чотирьох квартирних крадіжок у Святошинському, Оболонському та Деснянському районах столиці.

Проводиться досудове розслідування, розпочате за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Слідчі збирають доказову базу та готують матеріали для суду, який обере затриманому міру запобіжного заходу. Чоловіку загрожує до шести років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...