«Злодії в законі» та організована злочинність зіграли не останню роль в захопленні Криму Росією

«С самого начала кампания Москвы по отделению Крыма от Киева зависела от альянса с локальным преступным миром полуострова. Считается, что Сергей Аксёнов, премьер нового крымского региона, имеет «воровское» прошлое, а в 1990-е годы носил кличку Гоблин и был членом ОПГ «Сейлем» (Марк Галеотти «Воры», глава 15 «Криминальные войны», стр.398).

Дійсно аналізуючи наявну інформацію, а також ту інформацію, яку я отримував в 2014 році, можу також стверджувати , що саме завдяки підтримці «злодіїв в законі», а також лідерів злочинних угруповань, діючих на той час на території АР Крим, на початковому етапі були організовані блокування та захоплення наших військових частин.

На изображении может находиться: 14 человек

Фото: Вячеслав Аброськин, Facebook

Чому їм це вдалося? Тому що вони були всюди: й Верховної Раді АРК, й Уряді, й правоохоронних органах АР Крим.

Недооцінювати «злодіїв в законі» та організовану злочинність не можна й сьогодні.

«Злодії в законі» та лідери злочинних угруповань зараз зміцнили свої позиції – вони беруть активну участь у всіх процесах життєдіяльності країни, іх представники за останній час інтегрувалися у всі владні та правоохоронні структури нашої країни.

Це вже не «вори» минулого століття, це керівники мафіозних кланів, сфера їх злочинного впливу розповсюджується від контролю за збором грошей, отриманих злочинцями за скоєння звичайних розбійних нападів, заволодінь автомобілями, й до контролю в сфері енергетики, видобутку природних ресурсів нашої країни.

Країни Євросоюзу, США, Великої Британії, захищаючи свої країни, закрили двері для «злодіїв в законі» і лідерів злочинних угруповань.

Навіть Росія посилила відповідальність й лише Україна залишається їх останнім європейським «форпостом-притулком», країною, де вільно себе почувають «злодіі в законі». Їх кількість, тих, хто прибувають з РФ та інших пострадянських країн, з кожним роком збільшуються, й це вже загроза для національної безпеки нашої країни.

Для боротьби з цим злочинним світом потрібен відповідний закон. Я маю надію, що новий склад ВР України ухвалить закон, що посилить відповідальність й завдяки цьому «злодії в законі», лідери злочинних угрупувань та їх зграя будуть усілякими шляхами уникати нашої країни.

Вячеслав Аброськин, перший заступник голови Національної поліції України

You may also like...