Чергове рішення скандального суду на користь Коломойського загрожує колапсом на ринку електроенергії

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення призупинити постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та ринку комунальних послуг щодо встановлення тарифів “Укренерго” на передачу електрики.

Про це повідомляє прес-служба “Укрнерго”.

Відповідне рішення Окружний адмінсуд ухвалив у перший день початку роботи нового ринку електрики, ставши на бік позивача — компанії “Нікопольський завод феросплавів” Ігоря Коломойського.

“Рішення Окружного адміністративного суду Києва призведе до колапсу нового ринку електричної енергії. Оскільки призупинені постанови Регулятора були прийняті саме для забезпечення нових алгоритмів роботи ринку”, — повідомив голова “Укренерго” Всеволод Ковальчук.

Він пояснив, що до запровадження нового ринку електроенергії втрати енергії у магістральних мережах компенсувало державне підприємство “Енергоринок”, яке в умовах нового ринку більше не існує.

Через “Енергоринок” сплачувалися також і компенсації виробникам електроенергії, які працюють за гарантованим зеленим тарифом (ВЕС, СЕС та інші ВДЕ).

“Незастосування цих тарифів унеможливлює оплату електроенергії, яка втрачається в магістральних мережах, компенсацію виробникам, які працюють по “зеленим” тарифам, а також здійснення плати допоміжних послуг, тобто підтримки резервів в ОЕС України. А значить унеможливлює функціонування нової моделі ринку”, – пояснив Ковальчук.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня офіційно запрацював новий ринок електроенергії, хоча перші аукціони з продажу електроенергії відбулися ще 27 червня. // Прямий

You may also like...