Гід покупця: бустер чи автокрісло – що вибрати для перевозки дитини в авто

Для їзди в авто дитині потрібне спеціальне крісло не лише тому, що без нього батькам доведеться сплатити штраф. Перш за все, дитяче автокрісло – це гарантія безпечної подорожі для малечі. Проте сучасний ринок пропонує доволі багато різноманітних варіантів дитячих сидінь і батькам буває важко визначитися, що краще купити. Одним з варіантів є специфічне сидіння без спинки – для чого воно і чим краще за традиційне крісло, розповідають експерти компанії АЛЛО.

 детское автокресло бустер

Фото: allo.ua

Що таке дитячий бустер для авто?

Дитяче автосидіння без спинки – це бустер. Зовні воно нагадує високу подушку з підлокітниками. Може бути з пінопласту, пластика чи мати більш складну конструкцію із металічного каркасу. Перші – дешеві, але прослужать недовго. Останні – дорогі, надійні, зручні та безпечні для дитини, але коштують значно більше. Пластикові – компромісне рішення в плані «ціна-якість».

Бустери підходять для дітей від 3 років, які можуть самостійно сидіти в авто, проте їх низький зріст не дозволяє правильно зафіксувати ремінь безпеки. Аби підняти дитину трішки вище, використовують таку «подушку». В авто її фіксують або за допомогою ременя, або спеціальним кріпленням до кузова. Бустери бувають різних розмірів, завдяки чому можна підібрати варіант під комплекцію та зріст дитини.

Переваги бустерів

Якщо порівнювати з традиційними автокріслами, бустери мають ряд переваг:

  • вони легші, компактніші та мобільніші;
  • коштують дешевше, ніж крісла для аналогічної вікової категорії;
  • пристебнути дитину в них значно легше;
  • більшість моделей має універсальний розмір.

Правильно вибраний якісний бустер може прослужити декілька років і навіть «перейти в спадок» молодшій дитині. А якщо вирішите купити бустер для дітей, то експерті компанії рекомендують звернутись до  консультантів які завжди допоможуть підібрати модель, яка найкраще підійде і для дитини, і для автомобіля.

You may also like...