Кияни продають свої старі квартири на вторинному ринку, та купують нові у передмісті

З вересня цього року в Україні почали діяти нові Державні будівельні норми, так званий ДБН. Як зазначають мережеві експерти, це в найближчі роки, може мати наслідки для розвитку в побудові багатоквартирних споруд у передмістях великих міст, і в першу чергу столиці.

Вступаючи в силу нові ДБН, зокрема будуть стосуватись обмеження висотності нових будівель, яка буде залежати від кількості проживаючого населення, що в свою чергу може істотно вплинути на темпи розвитку житлового будівництва в населених пунктах найближчого передмістя Києва.

Житловий комплекс «AGAМ»

Фото: agam.kiev.ua

Сьогодні житло у передмісті Києва, користується неабияким попитом, в першу чергу тому, що вартість такого житла більш спокуслива для покупця. Такі сучасні житлові комплекси як «AGAМ» https://agam.kiev.ua/ua/kvartiry/ та інші, по якості квартир зазвичай не поступаються, а в деяких випадках і переважають квартири які будують в межами міста, але значно виграють у вартості.

А транспортні розв’язки дозволяють дістатися Києва за дуже короткий проміжок часу.

На думку експертів, нові будівельні норми ймовірно, вплинуть як на кількість споруджуваних об’єктів в передмісті, так і на ціну квадратного метра житла для кінцевого покупця.

Спеціалісти вказують на те, що тенденція ущільнення забудови столиці за рахунок будівництва високоповерхових буде збільшуватись, а в передмісті щільність забудови навпаки буде рухатись в напрямку зменшення. В невеликих населених пунктах біля Києва таких як Крюківщина, Києво-Святошинського району, та подібних, кількість побудов може в майбутньому скоротится , що в свою чергу звичайно призведе до підвищення вартості квадратного метру житла.

По оцінках експертів, на кінець 2019 року вартість квартир в нецентральних районах столиці збільшиться на 3-5 відсотків, а в невеликих населенних пунктах під Києвом на 5 – 7%.

На сьогоднішній день комфортна щільність навколишньої забудови, особливості транспортної та розвиток соціально-побутової інфраструктур в передмістях Києва розглядаються потенційними покупцями, як аналоги мікрорайонам на околицях Києва, але з більш розміреним ритмом життя, яких сповідують більшість українців, та який дозволяє відпочивати від великого міста.

Багато хто, вже продає свої старі квартири на вторинному ринку, та купує нові у передмісті, зворотній же віддік майже відсутній, люди звикають до плавного ритму життя в передмісті, і вони вже не хочуть повертатись у велике місто, а просто іздять туди на роботу. Центри розваг, теж мають тенденцію до розміщення в передмісті, що в свою чергу ще більш прив’язує людей до нових домівок.

You may also like...