У Львові підсіли на японську кухню: рейтинг найпопулярніших ролів

Японська кухня ще якихось двадцять-тридцять років тому була доступна лише багатим людям, але сьогодні суші та роли обожнюють майже всі. Японська кухня доступна, смачна, її вже не назвеш екзотичною, і роли можна куштувати не тільки у вихідний день або свято, але й підчас звичайної обідньої перерви.

Всі роли поділяються на категорії. Справжні фанати японської кухні їх добре знають, але ніколи не буде зайвим ще раз нагадати. Ось основні та найулюбленіші категорії ролів:

  • Макі – невеличкі роли, загорнуті в норі;
  • Футомакі – великі роли з великою кількістю інгредієнтів;
  • Хосомакі – мініатюрні роли;
  • Спаісі – гострі роли;
  • Кранчі – хрусткі, обсмажені в клярі;
  • Хот-роли – гарячі роли;
  • Уромакі – такі роли, в яких норі всередині.

Це основні види ролів, і кожна категорія налічує десятки рецептів та видів. Познайомимось із найпопулярнішими та найсмачнішими – такими ролами, які вже стали улюбленими стравами більшості українців!

Філадельфія

ФІЛАДЕЛЬФІЯ З ЛОСОСЕМ В КУНЖУТІ

Як тебе не любити, Філадельфіє моя! Це найулюбленіший рол українців та гурманів по всьому світу. У складі – рис, великий шматочок свіжого лососю та ніжніший сир Філадельфія. Інші інгредієнти – за бажанням суші-повара. Це може бути трішки ікри масаго, овочі, зелень, цибуля, авокадо, огірок та навіть крабові палички. Але неперевершена м’якість та ніжність кремового сиру Філадельфія в поєднанні лососю – це щось. Дійсно смачно та гармонійно, недарма саме ці роли обожнює більшість людей, та саме їх замовляють у ресторанах найчастіше.

Каліфорнія

КАЛІФОРНІЯ МАГУРО

Роли Каліфорнія обожнюють як спокушені гурмани та знавці японської кухні, так і всі, хто куштує її страви вперше. Каліфорнія – це універсальний рол, який виділяється на фоні інших своїм яскравим зовнішнім видом, гармонійним поєднанням смаків та чудовими інгредієнтами. В Каліфорнії гармонійно поєднується легкий рис, норі, ікра летючої риби, крабове м’ясо, овочі. Ніжний рол тане в роті, а рука так і тягнеться за наступним шматочком!

Недивно, що більшість тих, хто спішить замовити суші у Львові, обирає у першу чергу Каліфорнію.

Аляска

Ще один фаворит серед любителів смачної їжі з японським характером. Цей рол справжній шедевр, смак якого приємно здивує навіть гурмана.

Аляска – це рол, в якому рис – ззовні, а водорості норі – всередині. Також в ньому багато м’якого та ніжного крабового м’яса, стиглий авокадо, а кунжутні зерна придають смаку завершеність та гармонійність. Цей рол неможливо не любити, він легкий, ситний та дуже ніжний на смак.

Канада

КАНАДА

Цей рол – чемпіон серед інших по ситності та насиченості смаку. Окрім норі та ідеально відвареного рису, тут е великий шматочок свіжого лососю, а зверху – ще й обсмажений вугор. Також всередині – ніжний кремовий сир, зелена цибуля або лист салату, авокадо або огірок, іноді ще кладеться японський омлет. Все це зверху поливається солодким соусом унагі та посипається кунжутними зернами. Смак просто неперевершений!

Темпура

УНАГI ТЕМПУРА

Гарячі роли у хрусткій скоринці так і тануть в роті, а їхній смак неможливо забути! Всередині – величезна креветка, іноді лосось або вугор, крабове м’ясо. Обов’язково ніжний сир, зелень, овочі або цибуля. Але головне – це темпура. Це особливий японський кляр з рисової муки, неперевершено повітряний та легкий. Він надає ролу гармонійності, ситності та вишуканості. Один раз спробувавши, неможливо не закохатись у цей смак та хруст!

You may also like...