Викрито підприємство, яке займалось збутом незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів

Прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.204 КК України за фактом збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів службовими особами одного з підприємств регіону.

Досудовим розслідуванням було встановлено, що пальне, придбання якого відображено від підприємств-імпортерів (ввезення з Республіки Білорусь, Республіки Казахстан, Російської Федерації) та підприємств з ознаками «фіктивності», не відповідає вимогам ДСТУ та виготовлено шляхом змішування низькоякісних нафтопродуктів та речовин, які наближають хімічний склад суміщі до автомобільних бензинів марки А-92, А-95 та ДТ.

пальне

Подальший збут незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів, які не відповідають технічним вимогам ДСТУ, відбувався через підконтрольну мережу АЗС на території Запоріжжя та Запорізької області, а також шляхом надання оголошення в мережі Інтернет на сайті підприємства.

Під час проведення обшуків за вищевказаними адресами виявлено та вилучено бензин марки А-92 в кількості більше 42 тис. літрів, бензин марки А-95 в кількості майже 21 тис. літрів, бензин марки А-95преміум в кількості майже 12 тис. літрів, дизельне пальне в кількості майже 85 тис. літрів, скраплений газ в кількості більше 23 тис. літрів, а також комп’ютерна техніка, чорнові записи, документація щодо придбання ПММ та домішок, тощо. Також вилучені ємності для зберігання скрапленого газу. Загальна вартість вилученого товару та обладнання складає майже 7 млн. грн..

На теперішній час досудове розслідування триває.

 Прес-служба прокуратури Запорізької області

You may also like...