Знання фермерів про особисті застосування пестицидів на фермі стають менш точними

За словами експертів, багато фермерів, які займаються землеробством, не використовують досить строгий підхід до торгівлі зерном, щоб захистити себе від втрати грошей на нестабільних ринках зерна.

Джеймс Болесворт, директор незалежної консультаційної фірми з торгівлі зерном CRM Agricommodities, каже, що наприклад, британські фермери відмінно застраховані від втрат врожаю в польових умовах завдяки використанню фунгіцидів і добрив. В Україні ціна на фунгіциди та добрива також дозволяють ефективно захищати посіви від хвороб і виснаження грунтів.

захист фунгіцидами

Фото:  lnzweb.com

З ростом використання обробки насіння, фермери та регулятори зазнають труднощів, щоб відстежувати зростаючу кількість пестицидних інгредієнтів, що додаються в насіння перед посадкою.

Як показують нові дослідження, знання фермерів про їхні особисті застосування пестицидів на фермі стають менш точними. І вони не самотні – в українських регулюючих органів також немає точних даних про те, скільки пестицидів використовується для обробки насіння.

В результаті багато фермерів можуть використовувати більше або менше пестицидів, ніж потрібно.

Обробка насіння

інновації в сфері обробки насіння

Інновації в виробництві засобів обробки насіння, не тільки знижують ціну, але й підвищують ефективність їх дії. Фото: lnzweb.com

Обробка насіння для захисту найчастіше виконується за допомогою:

  • фунгіцидів;
  • гербіцидів;
  • інсектицидів;
  • нематіцидів;
  • регуляторів росту рослин;
  • біологічних препаратів або деяких їх комбінацій та ін.

Вчені з Університету Вісконсіна навіть створили єдину діаграму, яку оновлюють щорічно, та яка сегментує активні інгредієнти більшості комерційно доступних засобів для обробки насіння.

Адже продукти для обробки насіння можуть містити від одного активного інгредієнта до шести і більше. Виробники добрив часто пропонують один і той же активний інгредієнт або суміш активних інгредієнтів під різними торговими марками, що може створити плутанину, – відзначає експерт компанії  LNZGroup.

Наприклад, дослідники з США описують 143 різних продуктів для обробки насіння, але тільки близько 40 унікальних активних інгредієнтів. Тільки один активний інгредієнт, звичайний фунгіцид металаксил, продається під 11 різними торговими марками.

Тому не дивно, що фермери можуть бути збентежені тим, які пестициди вони використовують щороку. Фахівці проаналізували дані приватних і державних обстежень і виявили, що багато фермерів з усіх сил намагалися визначити, які інсектициди або фунгіциди вони застосовували за допомогою обробки насіння на своїх гектарах.

У дослідженні, опублікованому в журналі BioScience, вчені виявили, що 16% респондентів-виробників бавовни, 35% виробників кукурудзи, 38% виробників сої, 43% виробників озимої пшениці та 57% виробників ярої пшениці були нездатні надати назву продукту для обробки насіння, яке вони використовували при посівах.

Дані дослідження показали, що чим далі місце для обробки насіння знаходилося від поля фермера, тим менше було знань.

Дослідники відзначили, що галузева тенденція до об’єднання більшої кількості активних інгредієнтів для обробки насіння в окремі продукти в останнє десятиліття може підштовхнути фермерів використовувати більше пестицидів.

Потрібні знання

Експерт LNZ Web відзначає, що  обробка насіння може бути дуже ефективною проти деяких грунтових і сезонних комах-шкідників і хвороб, і багато фермерів люблять використовувати таку обробку в якості підстраховки.

“Не дивлячись на це, першим кроком до розуміння того, що ви хочете використовувати ці пестициди на своїй фермі, є знання того, що саме ви використовуєте та з якою метою”, – сказав він.

«Ми намагаємося повернути ці знання в руки фермерів», – зазначають в  LNZGroup.«Таким чином, вони можуть самі приймати рішення про те, які продукти для обробки насіння їм дійсно потрібні на їх фермі».

You may also like...