Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 07.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 554 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 508 (42,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 13 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 70 пограбувань, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, два обрізи мисливських рушниць, три одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 448 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 122 особи. У них вилучено 14,5 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 910 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 62 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 21– у сфері службової діяльності.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 183 дорожньо-транспортних пригод, у яких 31 особа загинули та 234 – травмовані.

26 липня в Харкові у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовими пораненнями господаря будинку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 липня, з метою крадіжки, зайшов до будинку потерпілого, але був застигнутий господарем й вбив його ножем.

У Харкові в результаті проведення спеціальної операції затримано двох місцевих жителів, які намагалися продати за 14 тис. доларів США свою новонароджену доньку місцевій жительці.

У місті Єнакієво затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено автомат Калашникова, пістолет іноземного виробництва та 280 патронів до різної зброї.

У місті Сєверодонецьк затримано громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучено 1 г героїну.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб магазину. Вони в 2005 році надали до банку неправдиву інформацію про наявність заставного майна (приміщення) й незаконно отримали кредит у сумі 1,5 млн. гривень. За даним фактом обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито відносно службових осіб фермерського господарства. Вони незаконно подали до фонду підтримки фермерських господарств документи про те, що нібито вперше придбали комбайн та не повідомили згаданий фонд про наявність у господарстві іншого комбайна. Таким чином правопорушники безпідставно отримали фінансову підтримку, у якості часткової компенсації витрат, понесених на придбання сільськогосподарської техніки, чим завдали збитки державі на суму 132 тис. гривень. За даним фактом міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб банку та товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили підписи директора згаданого ТОВ й незаконно зняли з його розрахункового рахунку 238 тис. грн. готівки, які в подальшому привласнили. За даним фактом прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито менеджера банку. Він упродовж двох останніх років незаконно оформив споживчі кредити на підставних осіб щодо придбання ними мобільних телефонів у магазині та перерахував грошові кошти у сумі 185 тис. грн. на розрахунковий рахунок магазину, чим завдав збитки банківській установі на зазначену суму. Слідчим відділенням міськвідділу внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...