Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 23.08.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 502 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 630 (46,5% ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 5 вбивств, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 35 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 18 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 3,7 кг вибухівки та 250 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 133 особи, у яких вилучено 105,6 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 196 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 9 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 161 кримінальну справу за злочинами економічної спрямованості, з них 58 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 172 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 17 осіб загинули та 207 – травмовані.

22 серпня у місті Миколаїв у своїй квартирі було знайдено мертвими з ножовими пораненнями грудей місцевого жительку та її доньку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 20 серпня під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілих.

22 липня в місті Хмельницьк на березі ставка було знайдено мертвим з ножовим пораненням спини місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень 21 липня на березі згаданого ставка під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

У селі Соломія в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцеву жительку. Попередньо встановлено, що вона вдень 19 серпня під час раптово виниклої сварки вбила ножем свого співмешканця, й вкинула його труп до річки.

У місті Білгород-Дністровськ затримано жителя села Випасне. Попередньо встановлено, що він уранці 22 серпня на вулиці згаданого міста під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці заподіяв дробове порання місцевому жителю.

У селі Одрадівка затримано місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 500 г вибухівки.

У місті Луганськ затримано місцевого жителя, у якого вилучено 2,8 кг вибухівки.

На Черкащині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито співробітника приватного сільськогосподарського підприємства. Він у березні та квітні минулого року під час ввезення 14 комбайнів, підробив митні документи та не сплатив 241 тис. грн. обов’язкових платежів. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.366 та ч.1 ст.212 КК України (службове підроблення та ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів).

На Тернопільщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито посадових осіб ВУЗу. Вони впродовж 2001-2003 років незаконно відчужили земельні ділянки (загальна площа 0,32 га), які належали згаданому навчальному закладу, на користь товариства з обмеженою відповідальністю та двох приватних підприємців, чим завдали збитки державі на суму понад 1 млн. гривен. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб підприємства. Вони в 2005 році, виконуючи державну програму, підробили документи щодо виконання робіт (фактично не проводилися) на рефрижераторному судні та провели виплату заробітної плати працівникам заводу, чим завдали збитки державі на суму 171 тис. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення).

На Черкащині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників сільської ради. Вони, у порушення вимог законодавства України про органи місцевого самоврядування, незаконно реалізували приміщення дитячого садка, чим завдали збитки державі на суму 251,4 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито колишнього співробітника закритого акціонерного товариства. Він, спільно з колишнім бухгалтером згаданого товариства, не відобразив у документах бухгалтерського обліку наявність прибутку від операцій з цінними паперами за червень 2004 року та не сплатив до державного бюджету 393,6 тис. грн. обов’язкових платежів. Органами слідства міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

На Київщині працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрито місцевого жителя. Він у листопаді та грудні минулого року уклав два договори позики з співробітником акціонерного сільськогосподарського товариства закритого типу, за якими позичив згаданому товариству 353 тис. грн. під заставу простих іменних акцій товариства у кількості 6111 штук вартістю 18,2 тис. гривень. У зв’язку з неповерненням взятих у борг коштів акції згаданого підприємства були переоформлені на вищезгаданого місцевого жителя, тобто обумовлені у зазначених договорах позики та застави умови були повністю виконані. Однак цей місцевий житель, з метою заволодіння всіма належними співробітнику акціонерного сільськогосподарського товариства закритого типу акціями, звернувся до судів різних інстанцій й, шляхом прийняття судових рішень, під виглядом виконання боргових зобов’язань, заволодів 30 352 простими іменними акціями зазначеного товариства (складає близько 80 % загальної кількості акцій), якому належить земельна ділянка площею 523 га поблизу села (ринкова вартість понад 41,8 млн. гривень). Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство)

ДЗГ МВС України

You may also like...