Даниїлу Чорненьку обрано головою апеляційної палати Антикорупційного суду

Головою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду обрано Даниїлу Чорненьку. Про це повідомив прес-центр Судової влади України.

Зазначимо, голова Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду контролює ефективність діяльності самостійного структурного підрозділу, який здійснює організаційне забезпечення роботи Апеляційної палати, вносить пропозиції про призначення на посаду керівника цього підрозділу та погоджує його звільнення з посади, вносить подання про заохочення або накладення на нього дисциплінарного стягнення відповідно до законодавства, погоджує проект положення про такий структурний підрозділ та зміни до цього положення.

Про це пише Слідство.Інфо  з посиланням на трансляцію  засідання.

Даниїла Чорненька працювала в Монастирищенському райсуді Черкаської області з 2002 року. Чорненька не вперше пробує сили на високі посади у судовій системі —на початку 2018 року вона була кандидаткою до Вищої ради правосуддя. Вона задекларувала квартиру у співвласності у Монастирищі, а також автомобіль Chery Tiggo 2013 року. За 2018 рік суддя заробила 336 тисяч гривень заробітної плати й отримала 91 тисячу гривень пенсії.

Вищий антикорупційний суд вирішуватиме долю підозрюваних у корупційних злочинах високопоставлених чиновників — депутатів, членів Кабміну, суддів тощо. Він має запрацювати на початку вересня цього року.

 

You may also like...