Генадій Москаль звинуватив депутата “Слуги народу” в співпраці з російськими спецслужбами та незаконному збагаченні

Про це повідомив сам Генадій Москаль на своїй сторінці в Фейсбук. Крім того він звинуватив Геруса в  співпраці з російськими спецслужбами.

Зеленський та Герус

Зеленський та Герус

” В діях цього «політика» вбачаються ознаки співпраці з російськими спецслужбами, які, серед іншого, поставили за мету знищити енергетичну систему України. Відкрити справу за фактом державної зради (ст. 111 Кримінального кодексу України) вдалося лише за допомогою судового рішення. За це передбачено позбавлення волі від 12 до 15 років.

Нажаль, подальші події лише підтверджують підозри в злочинній діяльності Геруса.

Зокрема, були оприлюднені корупційні схеми на ринку електроенергії, які призвели до багатомільйонного пограбування державних підприємств та фінансових збитків для українських електрогенеруючих компаній.

Зокрема, жертвами Геруса та його спільників стали столичне комунальне підприємство «Київтеплоенерго» та АТ «Укрзалізниця», які пограбовано на 320 млн. грн. А це вже стаття 364 та 191 ККУ.

Зрозуміло, що протиправні дії Геруса мали відбитися на його статках. Саме на такі думки наштовхує його декларація. В 2014 році на банківських рахунках Геруса було лише 3 306 000 грн, а вже зараз – 23 000 000 грн, 312 000 дол. США, 10 500 евро, 3000 фунтів стерлінгів. А ще готівкою він декларує 185 000 дол. США та 45 000 євро. Є всі підстави припускати, що Герус набув активи, які значно перевищують його законні доходи. Тож я знову звернувся до Генеральної прокуратури та НАЗК.

А поки вони там думають, хочу «привітати» депутата Андрія Геруса з Днем Росії, який відзначався 12 червня.” – написав Генадій Москаль.

На сайті “Народ України проти корупції“, він також опублікував звернення до   до голови Національного агентства з питань запобігання корупції Олександра Новікова з проханням перевірити декларацію народного депутата від «Слуги народу» Андрія Геруса на предмет її правдивості і можливих фактів незаконного збагачення.

«Герус Андрій Михайлович 29.08.2019 року отримав статус особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у зв’язку з обранням його народним депутатом України від Політичної партії «Слуга Народу», — йдеться в листі. — Станом на 31.05.2020 року народним депутатом України Герусом А.М. було подано можливі недостовірні відомості в декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави за 2019 рік, з аналізу змісту якої випливає, що доходи Геруса А.М. склали понад 15 млн 700 тис грн.» Крім того, як зазначає пан Москаль, на банківських рахунках народного депутата міститься понад 23 млн грн., 312 000 доларів США, 10 500 Євро, 3000 фунтів стерлінгів, а в готівкових грошах – 185 000 доларів США та 45 000 Євро.

Наявність надзвичайно значної суми грошових коштів як в готівковій формі, так і на банківських рахунках, задекларованих Герусом А.М. за 2019 рік, може свідчити про незаконне збагачення, оскільки, будучи народним депутатом, неможливо отримати зазначені статки в законний спосіб, — зауважує в документі голова громадської організації. Відповідно, ГО «Народ України проти корупції» просить Олександра Новікова провести повну перевірку декларації Андрія Геруса на предмет достовірності поданої в ній інформації та можливих фактів незаконного збагачення.

«У разі встановлення доказів того, що народний депутат Герус А.М. набув необґрунтовані активи або що такі активи набула інша особа за її дорученням чи в інших, передбачених статтею 290 Цивільного процесуального кодексу України випадках — прошу порушити перед Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою, або у визначених законом випадках — перед Офісом Генерального прокурора питання щодо звернення до суду з позовом про визнання необґрунтованими активів та їх стягнення в дохід держави», — резюмується в документі.

 

You may also like...