Гроші та кров українців не пахнуть? Країна НАТО платитиме російському агресору за газ у рублях та працюватиме з картами «Мир»

Турецький лідер зауважив, що це може принести фінансову вигоду обом сторонам.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган підтвердив, що Туреччина частково платитиме за російський газ у рублях.

Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and Russian President Vladimir Putin (R) shake hands after a joint press conference in Sochi, Russia on September 17, 2018.

Про це турецький лідер домовився з російським диктатором Володимиром Путіним під час переговорів 5 серпня, пише турецьке агентстсво “Анадолу“.

Відповідаючи на запитання про те, чи погодили лідери Туреччини та РФ нову угоду щодо природного газу, Ердоган сказав, що двері Туреччини відкриті для всіх, хто хоче інвестувати в її економіку. Продовжуючи свою тезу президент Туреччини визнав, що все ж погодився платити у рублях за російський газ.

“Звичайно, одним із найкращих аспектів цього візиту в Сочі було те, що ми погодили з Путіним оплату в рублях (у торгівлі природним газом – УНІАН). Сподіваюся, це принесе фінансову вигоду обом сторонам”, – заявив Ердоган.

Як повідомлялося, Ердоган та Путін зустрілися вчора, 5 серпня. За повідомленням росіян, президент Туреччини погодився частково платити за російський газ у рублях. // УНІАН

***

Турецькі банки працюватимуть з російськими картами “Мир”

П’ять турецьких банків почали процес, по закінченню якої вони будуть підтримувати операції через російську платіжну систему “Мир”.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Як заявив президент Реджеп Таїп Ердоган, це буде полегшенням як для російських туристів, так і для самої Туреччини. За його словами, в роботі з переходу на систему “Мир” вже є серйозні зрушення.

Зазначимо, Туреччина засудила військове вторгнення Росії в Україну, але утрималася від приєднання до санкцій США і Європи. Вона продовжує імпортувати енергоресурси, а також планує багатомільярдні спільні проекти.

 

You may also like...