Китай відмовився допомагати росії через санкції Заходу – The Washington Post

Останнім часом росія двічі звернулася до Китаю за економічною підтримкою, проте їй відмовили через санкції Заходу.

Про це пише The Washington Post, повідомляє УНН.

Ведомости: Китай вирішив не приєднуватися до санкцій проти Росії -  FINBALANCE

Як зазначили, кремль за останній час двічі звертався до Пекіна з проханням запропонувати нові форми економічної підтримки.

Відомство з посиланням на джерела повідомило, що йшлося про “торговельні зобов’язання”, а також про фінансову та технологічну підтримку. Допомога росії загрожує Китаю санкціями США та інших країн.

“Китай чітко висловив свою позицію щодо ситуації в Україні та щодо незаконних санкцій проти росії. Ми розуміємо скрутне становище (росії – ред.), але не можемо ігнорувати і власну ситуацію в цьому діалозі. Китай завжди діятиме на користь китайського народу”, – цитує слова джерела відомство.

Як повідомили, китайський лідер Сі Цзіньпін доручив своїм найближчим радникам знайти способи фінансової допомоги росії, але без порушення санкцій.

“Те, що Китай намагається зробити – це бути з росією, публічно сигналізувати про нейтралітет і не бути скомпрометованим у фінансовому плані, – сказав американський чиновник. – Більшість із цих цілей суперечливі. Важко виконувати їх одночасно”, – додало джерело.

Міністри закордонних справ G7 закликали Китай “не допомагати росії в її агресивній війні проти України, не підривати санкції, введені проти росії за її напад на суверенітет та територіальну цілісність України, не виправдовувати дії росії в Україні та утриматися від інформаційної маніпуляції, дезінформації та інших способів узаконити агресивну війну росії проти України”.

You may also like...