НАЗК виявило корупційні ризики у законопроєкті про гральний бізнес

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило низку корупційних ризиків у законопроєкті “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор”. Про це повідомили у прес-службі НАЗК.

Відомство провело антикорупційну експертизу законопроєкту. Згідно з висновками даний законопроект містить ряд корупційних ризиків.

Серед корупційних чинників експерти НАЗК відзначають:

  • Невизначеність процедури внесення плати та отримання ліцензії;
  • Дискреція Уповноваженого органу в частині визначення переліку суб’єктів господарювання, які здійснюють сертифікацію;
  • Встановлення обов’язковості сертифікації грального обладнання на відповідність встановленим технічним вимогам без чіткого переліку такого обладнання, що взагалі не є предметом регулювання цього законопроекту;
  • Запровадження нових дозволів без внесення змін до Закону “Про перелік дозвільних документів у сфері господарської діяльності”;
  • Підстави для отримання та анулювання ліцензії не узгоджуються із Законом України “Про ліцензування видів господарської діяльності”.

“Якщо законопроєкт буде проголосований без змін, це може призвести до створення численних корупційних ризиків і нанести багатомільйонні збитки державі”, – зазначили в НАЗК.

Відповідні висновки будуть направлені у Верховну раду.

Нагадаємо, за обіцянку президента легалізувати гральний бізнес голосували двічі. Уперше – у грудні 2020 року. І монобільшість не допомогла – голосів тоді не вистачило. 17 січня скандальний законопроєкт монобільшості про легалізацію грального бізнесу після грудневого провалу знову з’явився на порядку денному депутатів. Тоді його підтримали 260 нардепів.

You may also like...