Пістолети Макарова від Естонії: для чого ще 2400, коли є “зайвих” 700 тисяч

Естонія передає Україні партію пістолетів Макарова – як стверджує оборонне відомство країни, зброю відправили “за запитом України”

 7 липня, міністерство оборони Естонії відправило Україні партію з 2400 пістолетів Макарова. Як стверджують в естонському оборонному відомстві, зброю передають Україні “для підтримки укріплення потенціалу самостійної оборони України”.

пистолет Макарова

За словами міністра оборони Юрі Луйка, Естонія послідовно й рішуче підтримує Україну та вважає, що її суверенітет й територіальна цілісність мають бути відновлені.

Агресія Росії в Криму та на сході України неприйнятна й впливає на безпеку всієї Європи. Постачанням пістолетів ми підтримуємо нашого союзника, який знаходиться на війні вже шостий (сьомий – прим. DE) рік”, – стверджує Луйк.

Зазначається, що транспортні витрати у розмірі близько 7000 євро сплатить Естонія. Цікаво, що оборонне відомство країни стверджує: пістолети відправили “за запитом України” і будуть передані Збройним Силам.

Водночас залишається незрозумілим те, як саме ці пістолети можуть допомогти Україні. Як повідомила в коментарі Defense Express одна з посадових осіб, наразі на складах Збройних Сил України зберігається понад 700 тисяч пістолетів Макарова.

Свого часу цю зброю планували зняти з озброєння з огляду на її низьку ефективність та замінити на пістолети виробництва “Форт”, які є потужнішими та постачаються для потреб наших силових структур.

Разом з тим, що саме робити із “зайвими” 700 тисячами пістолетів Макарова так і не вирішили, тому їх залишили на озброєнні. Тепер до них приєдналися 2400 пістолетів (це близько 0,34% від загальної кількості, що знаходяться на складах Збройних Сил), які нам подарувала Естонія. Але “погоди” вони нам точно не зроблять…

You may also like...