Радікали «радікально» ховають власність. Нардеп із партії Ляшка протягом двох років не декларував мальтійську компанію, яку згодом переписав на помічницю

Згідно з даними офіційного реєстру республіки Мальта, народний депутат від “Радикальної партії Олега Ляшка” Сергій Скуратовський у 2015-2016 роках був єдиним власником мальтійської компанії “Bogena Ltd”.

У декларації нардепа за 2015-2016 роки фірма відсутня. Про це повідомляє проект Центру протидії корупції Pep.org.ua.

У червні 2017 року Журналісти програми “Наші гроші” зафіксували в київському яхт-клубі судно під прапором Мальти із назвою “Bogena Ltd”.

Власницею компанії “Bogena Ltd” тоді була і сьогоднізалишається помічниця народного депутата від “Радикальної партії Олега Ляшка”  Сергія Скуратовського Олена Добровольська.  Сам нардеп у відповідь на запит журналістів повідомив, що лише іноді користується яхтою.

У вересні 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила кримінальне провадження щодо нардепа Скуратовського через декларування недостовірної інформації.

У ході обшуку офісу, який до червня 2017 року належав компанії дружини Сергія Скуратовського компанії “Грін-грей”, слідчі виявили також документи щодо яхти “Bogena Ltd”.

Окрім того, в офіційному реєстрі республіки Мальта міститься повідомлення про передачу акцій компанії“Bogena LTD” Сергієм Скуратовським своїй помічниці Олені Добровольській.

Відтак,  у 2015-2016 роках Сергій Скуратовський був єдиним власником мальтійської компанії “Bogena Ltd”. Ця компанія володіє яхтою із однойменною назвою. У декларації нардепа за 2015-2016 роки не внесена ані мальтійська компанія, ані яхта.

Більш того, згідно з ухвалою суду, окрім компаній нардеп Скуратовський не вніс до декларацій за 2015-2016 роки цілий список автомобілів та яхту.

You may also like...