Угорщина спекулює на горі українців. А це, взагалі, член НАТО?

Уряд Угорщини виступає проти транспортування зброї до України через угорську територію та виступає проти нафтових і газових санкцій стосовно РФ.

Міністерство закордонних справ України заявляє, що Угорщина спекулює на горі українців у час російської війни проти України.

Сіярто і Лавров

Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у соціальній мережі Facebook.

“Категорично відкидаємо спроби Петера Сійярто втягнути Україну у внутрішньополітичну боротьбу в Угорщині. Аморально спекулювати на горі українців задля отримання політичних дивідендів напередодні парламентських виборів”, – наголосив Ніколенко.

Дипломат зазначив, що Україна не втручалася і не буде втручатися у внутрішні справи Угорщини. “Оцінку діям угорських політиків зрештою дадуть угорський народ та історія”, – зазначив Ніколенко.

“Закликаємо керівництво Угорщини залишити в минулому стрімке зближення з Росією та усвідомити очевидний факт: без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині”, – наголосив речник.

“Відмова прем’єр-міністра Віктора Орбана надавати повну підтримку Україні сьогодні – це не запобігання втягуванню Угорщини у війну, а навпаки – запрошення Росії до подальшої агресії вглиб території Європи”, – підкреслив Ніколенко.

В МЗС розраховують, що Будапешт сприятиме єдності в ЄС та НАТО задля припинення війни РФ проти України.

“Росія не має отримувати більше простору для продовження її звірств проти українського народу та руйнування європейської безпеки”, – наголосив Ніколенко.

Як повідомляє видання The Budapest Times, міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що якщо опозиція (“ліві”) виграє парламентські вибори, то одразу ж схвалить санкції проти газу і нафти РФ і дозволить транспортування зброї до України. Сійярто зазначив, що така домовленість є між угорською опозицією і президентом України Володимиром Зеленським.

Водночас, на думку глави МЗС Угорщини, якщо ця домовленість буде реалізована, то Угорщина одразу ж постраждає і отримає серйозні наслідки.

За його словами, початок транспортування зброї до України одразу зробить Угорщину причетною до війни, оскільки поставки стануть “воєнною мішенню”, а схвалення санкцій проти російського газу і нафти також створить проблеми для економіки Угорщини. // УНІАН

You may also like...