В МВС зраділи що скасували кримінальну відповідальність за кермування у нетверезому стані та пояснили чому

В Україні скасували кримінальну відповідальність за кермування у нетверезому стані. Відповідний закон № 720-IX (реєстр. №3314) опубліковано в офіційній парламентській газеті “Голос України” від 3 липня.

В МВС так пояснили відміну цього закону:

МВС підтримує прийняття Верховною Радою та підписання Президентом законопроекту 3314, який має на меті уточнення та виправлення деяких положень законодавства про кримінальні проступки

Зеленский отменил наказание в виде тюремного заключения за ...

Цим Законопроектом приводиться у відповідність до законодавства про кримінальні поступки більше сотні інших законодавчих актів.

Зокрема передбачено повернення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані зі статусу кримінальних проступків до Кодексу про адміністративні правопорушення.

Це обумовлено тим, що процедура документування кримінального проступку є значно складнішою та потребує більше часу у порівнянні з документуванням факту керування в нетверезому стані при оформленні адміністративного правопорушення.

У середньому на процедуру оформлення кримінального проступку поліцейські витрачали 6-8 годин, в той час як у випадку з адміністративною процедурою оформлення займає лише 2-3 години.

Водночас в МВС нагадали, що за 2019 рік  поліцейські оформили й направили до суду 115 тисяч протоколів про керування транспортом у стані сп’яніння. А за 6 місяців 2020 року оформлено вже 67 692 протоколів, що значно більше, ніж на аналогічний період минулого року.

Але ту же на протиріч собі в МВС жаліються, що ця статистика свідчить, що одного тільки великого штрафу не достатньо для боротьби з таким суспільно небезпечним явищем, як керування у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Тож потрібні і інші заходи впливу на тих, хто нехтує безпекою на українських дорогах.

You may also like...