«Алло! Ваш син в поліції!»: телефонний шахрай, який ошукав жінку на 9 тис. дол., отримав вирок

Вироком Балаклійського районного суду 28-річного харків’янина визнали винним у шахрайстві (ч. 3 ст. 190 КК України).

Як розповіла начальник управління прокуратури області Тетяна Сотнікова, зловмиснику присудили 5 років позбавлення волі.

На початку січня цього року зловмисник зателефонував на стаціонарний номер мешканки смт. Барвінкове. Чоловік представився співробітником поліції й повідомив жінці, що її син скоїв ДТП. Псевдополіцейський розповів, що в аварії постраждала дівчина, і на її лікування терміново потрібні кошти – 9 тис. дол.

Перелякана мати погодилася заплатити необхідну суму. Шахрай сам прийшов за грошима до оселі потерпілої. Він забрав зазначену суму та запевнив жінку, що тепер усі проблеми вирішено. Для переконливості «дав слово офіцера».

Потім зловмисник надиктував жінці текст розписки. Документ сказав віднести до райвідділу, а після цього вона нібито зможе побачити сина.

«Липовий» правоохоронець пішов з грошима та обіцяв бути на зв’язку. Однак, коли жінка спробувала йому зателефонувати, виявилося, що його номер вже поза зоною досяжності. Лише тоді потерпіла збагнула, що її ошукали.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження. Суд також задовольнив цивільний позов потерпілої щодо відшкодування завданих збитків.

Прес-служба прокуратура Харківської області

You may also like...