Без військового параду та військової техніки: як відбувалися урочистості до Дня Незалежності

28-річницю Незалежності відзначають сьогодні в Україні. Святкування розпочалися від самого ранку. Урочисті заходи за участі Президент а відбулися в середмісті столиці, на Майдані Незалежності.
Подробиці про урочистості в середмісті Києва розповів “5 канал”.

Хода Гідності на День Незалежності

Без військового параду, без військової техніки і без жодної команди від верховного головнокомандувача до військових – таким був новий формат святкування 28-ї річниці Незалежності України. Його назвали Ходою Гідності. До нього долучилося близько 300 військовослужбовців, рятувальники, поліцейські, вчителі, медики, а також родичі загиблих в зоні проведення ООС.

За словами журналіста, відзначення розпочалося біля пам’ятного Хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні. Там, Президент Володимир Зеленський разом із дружиною вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали життя за незалежність країни. Потому пролунало сто ударів дзвону, які символізують сто ударів серця кожного з полеглих героїв Небесної Сотні. Одночасно у різних куточках країни також били у дзвони, вшановуючи пам’ять загиблих.

Глава держави також поклав квіти до меморіалу загиблих героїв небесної сотні. Після провели Ходу гідності. В ній взяли участь 350 захисників з усіх родів військ, а також волонтери, спортсмени, лікарі, діти та високопосадовці.

На Майдані Незалежності національний гімн виконали оркестри, а також співачка Тіна Кароль. Участь у виконанні взяли також 18 піаністів. В межах святкування відбулося також нагородження військовослужбовців Збройних Сил України, нацгвардійців та прикордонників, які захищати державу на Донбасі.

Окрім цього, Президент Володимир Зеленський заявив про заснування Дня пам’яті захисників України. Згідно з указом глави держави, вшановувати героїв в Україні будуть 29 серпня.

“Сьогодні тут присутні родини загиблих військовослужбовців та учасників добровольчих формувань. З метою гідного вшанування їх пам’яті мною підписано указ про встановлення Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, за суверенітет та територіальну цілісність України”, – сказав Зеленський.

9 липня глава держави оголосив, що цьогоріч в Україні не буде традиційного дійства з нагоди Дня Незалежності. Такі заходи президент назвав “недешевими” та запропонував замість цього виділити 300 млн гривень на премії всім українським військовим.

You may also like...