Французький спікер форуму YES порівняв законопроект про олігархів з реєстром євреїв, який вели нацисти

Проект закону про олігархів суперечить демократії, верховенству права і призведе до погіршення ставлення європейських країн до України. Про це заявив віцепрезидент “Havas Group” (Франція) Стефан Фукс під час виступу на форумі YES в Києві.

“Такий закон у нас був би антиконституційним, тому що ухвалення закону про занесення особи до реєстру тому, що ви володієте ЗМІ, буде суперечити демократії і верховенству права, тому що ви спрямовуєте його проти конкретної категорії людей. Цей проект закону жахає нас. Це однозначно не сприятиме розумінню між Францією та Україною”, – заявив Стефан Фукс.

Спікер форуму YES порівняв законопроєкт про олігархів з реєстром євреїв, який вели нацисти

Проект закону про олігархів він порівняв з реєстром євреїв, які у 1941 році створювали пособники нацистів у Франції.

“Останній раз ми створювали такий реєстр у 1941 році, коли ми у Франції співпрацювали з нацистами. Ми заснували реєстр для євреїв. Це було жахливо”, – додав Стефан Фукс.

Надаємо, 2 вересня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до спікера парламенту Дмитра Разумкова з офіційним листом, в якому відзначила невідповідність Конституції законопроекту про олігархів і запропонувала направити його в Венеційську комісію. Це рішення також підтримали 4 фракції парламенту.

10 вересня Разумков направив законопроект для отримання висновку в Венеційську комісію. Це рішення привітали в Консультаційній місії ЄС при Україні та європейські дипломати. || OBOZREVATEL

 

You may also like...