Кіровоградські поліцейські затримали наркодилерів, які збували наркотики та психотропи по всій країні

Незаконний бізнес організував  житель  Олександрії спільно зі своєю матір’ю. Своїм клієнтам  вони пропонували: «Альфа-PVP», амфетамін та канабіс.  Заборонені речовини збували шляхом закладок на території Кіровоградської та сусідніх областей, а також розсилали по країні за допомогою поштового сервісу.

Інформацію про те, що невідомі особи організували збут наркотиків та психотропів на території області та за її межами  отримали оперативники управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області ДБН НПУ (УБН ДБН). За вказаним фактом слідчими одразу було розпочато кримінальне провадження.

Під час документування протиправної діяльності правоохоронці встановили, що незаконний бізнес організував раніше судимий за наркозлочини 23-річний мешканець Олександрії. Зловмисник для розповсюдження заборонених речовин створив власний Інтернет-магазин в одному з мобільних додатків.

До свого «бізнесу» він залучив 45-річну матір, яка виконувала роль фасувальника. Для конспірації закладки маскували під виглядом каміння, яке робили зі спеціальної суміші.

Процес збуту наркотиків та психотропів відбувався безконтактним способом: клієнтам, після отримання оплати на електронний гаманець, чоловік надсилав координати місцезнаходження закладок, які розвозив особисто. За один виїзд дилер робив близько 150 закладок.

Також було встановлено, що чоловік паралельно працював ще на одну Інтернет-крамницю, де виконував роль кур’єра та закладчика.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживанням фігурантів правоохоронці вилучили готові закладки з психотропами, електронні ваги, мобільні телефони, сім-карти різних операторів.

Чоловіка затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру за  ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Після проведення експертизи буде вирішуватися питання щодо повідомлення про підозру іншій фігурантці.

За вчинене їм загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Департамент боротьби  з наркозлочинністю
Національної поліції України

You may also like...