МВС: В Україні масові заходи присвячені Дню перемоги над нацизмом проходять спокійно

В Києві хода від Арсенальної площі до парка слави пройшла без будь-яких провокацій та заворушень. Про це сьогодні, 9 травня, під час брифінгу заявив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

«Пройшла хода від Арсенальної площі до парку Слави, в якій за нашими оцінками взяли учаться близько трьох тисяч осіб. До охорони громадського порядку були задіяні дві тисячі правоохоронців, це і поліція, нацгвардія, і ДСНС. Вони були задіяні в районі парка Слави та на Софійській площі, де також проводився марш, в якому взяли участь близько 1200 осіб. Там все пройшло спокійно, без порушень», – сказав Андрій Крищенко.

Image may contain: 1 person, outdoor

Очільник столичної поліції також зазначив, що будь-яких сутичок або провокацій під час ходи в районі парка Слави не відбулося: «Але у нас є три особи, які були доставлені до райвідділку поліції. Двоє доставлених, одна жінка запрошена. Складено два адмінпротоколи за використання забороненої символіки».

Андрій Крищенко також додав, що в районі парка Слави будуть продовжувати працювати посиленні патрулі.

«Можемо публічно констатувати, що порівняно з 2014 роком тенденція щодо викоритстання забороненої символіки кардильно зменшилася. Це найменший рівень таких випадків. Факти були, але вони поодинокі та не носили системного характеру.  Це показує високу ефективність превентивної діяльності та, безумовно, росте свідомість громадян», – додав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За словами Зоряна Шкіряка поліція продовжує працювати на локальних заходах в посиленому режимі: «На даний час ситуація в країні є спокійною і перебуває під повним контролем правоохоронних органів. Ми продовжєуємо нести службу в посиленому режимі до закінчення усіх заходів до 9 травня»

Департамент коммунікації МВС України

You may also like...