На Хмельниччині псевдо-фермер поверне у державну власність 112 га землі вартістю більше ₴8 млн.

Постановою Хмельницького апеляційного суду підтримано позицию прокуратури та залишено без змін рішення суду першої інстанції про розірвання договорів оренди та суборенди земельних ділянок площею близько 112 га вартістю понад 8 млн. грн.

Вказана земля підлягає поверненню у державну власність.

Хитрый ход. Селяне под Киевом массово пишут завещания с передачей земли замминистру аграрной политики

Так, у 2014 році між Головним управлінням Держземагентства у Хмельницькій області та місцевим жителем було укладено п’ять договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, розташованих на території Великозозулинецької та Глібківської сільських рад Красилівського району. Землі було надано громадянину для ведення фермерського господарства.

Через кілька місяців орендар передав вказані земельні ділянки в суборенду місцевому сільськогосподарському товариству, в якому сам же працевлаштований. Крім того, у громадянина, який отримав землю, відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено через сім місяців після подання прокурором позову до суду.

За позовом прокуратури Красилівським районним судом вказані накази Головного управління Держземагенства в області визнано незаконними та скасовано, а договори оренди та суборенди земельних ділянок недійсними.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

You may also like...