На Луганщині громадянина РФ позбавили права власності на землю

За позовом Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області громадянина рф позбавлено права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею близько 5 га та вартістю майже 860 тис гривень.

Прокурором встановлено, що громадянин рф у 2003 році успадкував земельну ділянку сільськогосподарського призначення на території Сєвєродонецького району Луганської області.

Вказані землі він передав в оренду приватному підприємству в 2018 році, що підтверджується договором оренди.

Зважаючи на факт знаходження у власності громадянина рф земель та невжиття ним заходів до їх відчуження відповідно до вимог законодавства України, прокурор звернувся до суду в інтересах держави з позовом про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації.

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області підтримав позицію прокурора та задовольнив позовну заяву про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації на користь держави.

Нагадаємо, що ще 5 позовів цієї категорії перебувають на розгляді в судах. Робота на цьому напрямі взята під особистий контроль керівника обласної прокуратури.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

You may also like...