На шкільний туалет у селі на Закарпатті витратили майже 1 млн грн, але цього не вистачило

Туалет облаштовували впродовж восьми років, нині він стоїть зачинений. У селі Яблунівка Хустського району Закарпатської області місцева влада вже впродовж восьми років намагається зробити туалет для учнів та педагогів у приміщенні школи. Сукупно за цей період же витратили на облаштування витратили близько 1 млн грн. Про це повідомив телеканал НТН.

Відомо, що цих грошей не вистачило міській владі і шкільна вбиральня нині стоїть із зачиненими дверима, зазначає zaxid.net.

Найбільше фінансування на об’єкт виділили 2013 року, тоді з бюджету на туалет надали близько мільйона гривень, за ці кошті протягом двох років будівельники зробили прибудову до головного приміщення школи, потинькували всередині стіни та змонтували кабінки. Але потім роботи припинили. Потім з державного бюджету селу виділяли гроші на продовження ремонту, але місцева влада частково скерувала їх на ФАП та дитячий садок. Нині туалет зачинений, туди досі не підвели воду, директорка школи не пускає нікого всередину.

Натомість дітлахи ходять до старої вбиральні на вулиці, а влада намагається знайти ще декілька десятків тисяч доларів, аби завершити ремонтні роботи.

«Ми знайшли співфінансування, плануємо до кінця року доробити ремонт та надати можливість дітям його відвідувати», – заявив керівник відділу освіти Хустської адміністрації Михайло Калинич.

В Україні є чинною державна програма «Гідність дитини», яка передбачає облаштування понад 700 вбиралень в приміщеннях шкіл, але програму не виконують, адже бракує грошей.

 

You may also like...