На Житомирщині чоловік зазнав тяжкої травми через феєрверк, в МВС пояснили чому не реагують на канонади

Рятувальники Житомирщини повідомили, чоловік зазнав тяжкої травми через феєрверк, що різко вибухнув. Наразі він у реанімації.

“1 січня до реанімаційного відділення обласної лікарні з опіками обличчя та переломами черепа і кістки правого ока госпіталізовано 40-річного мешканця с. Миколаївка Ємільчинського району”, – йдеться у повідомленні. Як з’ясувалося, під час святкування новорічного вечора у сільському клубі чоловік запалив салют, і той різко вибухнув. Очевидці відразу ж викликали медиків, які доправили травмованого до медзакладу.

На Житомирщині чоловік потрапив до реанімації через вибух салюту

В коментарях а ФБ-сторінці МВС люди обурювались, чому поліція не реагувала на канонади феєрверків, якщо це забронено?

В МВС пояснюють – рішення про заборону піротехніки приймають міські чи сільські ради, кожна окремо.

Наприклад, у Києві Київрада заборонила використання протехніки до закінчення ООС.

Однак, відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися.

Відповідно до Адміністративного кодексу, поліція лише слідкує за тим, щоб піротехніка продавалась із сертифікатами якості.

У МВС громадянам України нагадують, у країні йде війна, і смертельні вибухи лунають відразу в двох областях. Правоохоронці пропонують утримуватися від запусків феєрверків, та приберегти всю піротехніку до звільнення Криму та Донбасу від окупації.

You may also like...