НАЗК склало і вручило Зеленському два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями

Він не повідомив про суттєві зміни в майновому стані.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков склав і вручив президентові України Володимиру Зеленському два адміністративні протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями: неподанням повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Відповідні матеріали будуть передані до суду, зазначено на офіційній сторінці НАЗК.

НАЗК склало і вручило президентові України два протоколи у зв'язку з адміністративними порушеннями

Фото: https://nazk.gov.ua/

У НАЗК зазначають, що президент особисто сповістив НАЗК про факти порушення.

“Після вступу на посаду президента України Володимир Зеленський зробив покупку і продаж облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП). Загальна вартість придбаних і проданих боргових цінних паперів перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Таким чином, Володимир Зеленський повинен був подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані впродовж 10 днів з моменту покупки і продажу ОВДП. Повідомлення до реєстру не надійшло”, – зауважили в НАЗК.

Відтак 7 липня голова НАЗК Олександр Новіков вручив президентові два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями (стаття 172-6 КУпАП).

Нагадаємо, Володимир Зеленський особисто поінформував Національне агентство з питань запобігання корупції про порушення ним законодавства у зв’язку з неподанням повідомлень про суттєві зміни в майновому стані. Він готовий відповісти за порушення відповідно до чинного законодавства. // LB.ua

You may also like...