Органами прокуратури Київщини оскаржено тендер на проведення робіт вартістю ₴115 млн.

Києво-Святошинською місцевою прокуратурою вживаються заходи представницького характеру за виявленими фактами порушень у сфері здійснення процедур державних закупівель.

Так, господарським судом відкрито провадження за позовом Києво-Святошинської місцевої прокуратури в інтересах держави про визнання недійсним рішення тендерного комітету Глевахівської селищної ради Васильківського району про визначення переможця відкритих торгів.

За результатами опрацювання системи публічних закупівель PROZORRO місцевою прокуратурою встановлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення селищною радою закупівлі робіт. Пропозиція учасника, який визнаний переможцем, не відповідає умовах тендерної документації замовника та суперечить положенням Закону України «Про публічні закупівлі». Вартість робіт становить майже 115 млн. грн.

Реагуючи на виявлене порушення державних інтересів прокуратурою пред’явлено позов в інтересах держави до вказаного органу місцевого самоврядування та суб’єкта підприємницької діяльності про визнання недійсним рішення про визначення переможця відкритих торгів.

Прес-служба прокуратури Київської області

 

You may also like...