Поліція Києва розшукала з початку року 335 дітей

Незважаючи на те, що кількість знайдених дітей складає майже 98%, правоохоронці постійно проводять профілактичні заходи з попередження зникнення неповнолітніх.

З початку 2020 року до поліції Києва надійшло 365 заяв про зникнення дітей, із них 358 правоохоронці розшукали упродовж доби. Окрім розшуку, поліцейські постійно проводять профілактичні бесіди та нагадують дітям і дорослим, як діяти у надзвичайній ситуації.

Якщо діти опинились у незнайомій місцевості, правоохоронці радять вийти на відкрите місце та чекати батьків, не розмовляти з незнайомцями, а за наявності мобільного телефону негайно звернутися до поліції за номером 102. Дорослі, які помітили зникнення дитини, повинні терміново звернутись у поліцію та надати фотокартку дитини, детально описати одяг, коло інтересів та не припиняти самостійні пошуки.

Сьогодні, 25 травня, відзначають Міжнародний день зниклих безвісти дітей. Поліція Києва просить громадян не бути байдужими та повідомляти будь-яку інформацію, яка може допомогти у розшуку, аби якомога швидше повернути дитину у родину.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...