Порно під наглядом: як техногіганти стежать за відвідувачами сайтів

Порно в обмін на особисті дані

Cвітові технологічні гіганти пильнують за відвідувачами навіть на порнографічних сайтах, пише New York Times.

Комп'ютер і руки людини

Getty Images

За результатами нещодавнього дослідження, яке охопило понад 22 тисячі порнографічних сайтів, програми-трекери таких компаній, як Google чи Facebook, реєструють усі нюанси інтернет-поведінки користувача навіть, якщо він заходить на ці сайти в анонімному режимі. На думку авторів дослідження, це неправильно.

“Захист даних є надзвичайно важливим для безпеки користувачів. Ми вважаємо, що ці сайти і платформи взагалі не думають про якийсь захист даних”, – каже головна авторка дослідження Елена Маріс, яка працює в Microsoft.

93 відсотки просканованих порносайтів надсилали дані користувачів у середньому на сім інших інтернет-доменів. На 74 відсотках такого роду сайтів було виявлено трекери Google, на 24 відсотках – трекери Oracle, а ще на 10 відсотках – трекери Facebook. Лише 17 відсотків порносайтів мали шифрування, тобто користувацькі данні на інших 73 відсотках могли стати легкою здобиччю хакерів.

Разом з тим, New York Times визнає, що її власний сайт також збирає користувацькі дані, і нічого поганого в цьому начебто немає. Газеті цікаво, що читають читачі і яку рекламу та для кого краще показувати.

Таку саму аргументацію наводить Google.

“Ми не дозволяємо Google Ads на сайтах для дорослих. Ми не дозволяємо рекламу чи вибір тем для реклами на підставі сексуальних інтересів користувачів”, – зазначив представник Google.

Подібну заяву зробив Facebook, зазначивши, що її онлайн-трекер на свій сайт може встановити будь-хто. // ВВС

You may also like...