Службове розслідування за фактами, викладеними у розслідуванні журналістів стосовно працівників НАБУ, завершено

Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України (далі — УВК) завершило розслідування фактів можливих неправомірних дій працівників НАБУ, відомості про які містить листування, оприлюднене в сюжеті програми BIHUS.INFO.

Про цей йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Висновки розслідування надані Дисциплінарній комісії, яка прийматиме рішення щодо наявності в діях співробітника НАБУ складу дисциплінарного проступку.

Зазначене службове розслідування УВК розпочало 5 березня за ініціативи Першого заступника Директора НАБУ. На час його проведення Директор НАБУ відсторонив від виконання посадових обов’язків трьох співробітників Національного бюро, згаданих у листуванні, оприлюдненому журналістами, а саме: керівника Головного підрозділу детективів та двох детективів цього ж підрозділу.

Про результати службового розслідування УВК також поінформує Державне бюро розслідувань та Національне агентство з питань запобігання корупції.

Довідково

Дисциплінарна комісія розглядає питання застосування дисциплінарних стягнень до працівників Національного бюро. До складу цієї комісії входять п’ять осіб, дві з яких є представниками громадськості в особі делегованих членів Ради громадського контролю при НАБУ.

Дисциплінарна комісія на підставі службового розслідування, яке здійснюється підрозділом внутрішнього контролю, складає висновок про наявність чи відсутність у діях працівника Національного бюро дисциплінарного проступку та підстав для його притягнення до дисциплінарної відповідальності з визначенням рекомендованого виду дисциплінарного стягнення.

Рішення про застосування дисциплінарного стягнення на підставі висновку Дисциплінарної комісії приймає Директор Національного бюро. Зазначене рішення може бути оскаржено до суду (детальніше — ст. 28 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України»).

 

You may also like...