Столична прокуратура вимагає повернути у держвласність незаконно відчужений комплекс «Ніжинського комбінату хлібопродуктів»

Прокуратура міста Києва у судовому порядку домагається повернення у державну власність цілісного майнового комплексу Державного підприємства «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», площею 26 тис. кв.м., розташованого у м. Ніжин Чернігівської області.

Вказане підприємство відноситься до об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та, згідно Закону України, не підлягає приватизації.

На изображении может находиться: еда

Водночас, як встановлено прокуратурою міста Києва, незважаючи на встановлену законодавством заборону на відчуження вказаного майна, наприкінці 2018 року об’єкт реалізовано як податкову заставу, перепродано за ціною у 6,5 млн гривень юридичним особам приватної форми власності та передано в іпотеку.

У зв’язку з викладеним, прокуратура міста Києва звернулась до господарського суду Чернігівської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державного підприємства з позовом про визнання недійними правочинів, на підставі яких вказане майно вибуло з державної власності, витребування майна у державну власність та визнання недійсним іпотечного договору.

Прес-служба прокуратури міста Києва

You may also like...