Столичні слідчі повідомили про підозри посадовцям банку, які привласнили більше ₴20 млн.

Фігуранти, користуючись службовим становищем, підробили службову документацію та присвоїли гроші. Триває досудове розслідування.

У ході реалізації оперативної інформації слідчі столичної поліції спільно з працівниками Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва викрили чотирьох осіб у привласнені грошових коштів одного із банків. Організатором групи виявився 43-річний заступник голови правління банку та 42-річний і 30-річний посадовці банку.

На изображении может находиться: один или несколько человек и в помещении

Правоохоронці встановили, що протягом 2015-2017 років троє посадовців банку вступили у злочинну змову з іншим товариством та надали кредитні кошти під неіснуючу заставу, а саме машини для формування пластичних матеріалів (екструдер).

Втім, у разі надання кредиту із заставою працівник Національного банку під час інспекційної перевірки підтвердив наявність заставного майна, а також стан та умови зберігання. Тим самим він разом із співробітниками банку вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо предмету застави. У подальшому зловмисники вивели кредитні кошти через три підконтрольні товариства з обмеженою відповідальністю, але частково мають ознаки фіктивності, а гроші банку витратили на власні потреби.

Слідчі столичної поліції повідомили фігурантам про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (Службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до злочинної діяльності.

Відділ комунікації поліції Києва

You may also like...