Тепер відповідно до закону можна отримати електронну гарантію на товар через інтернет

Вступили в дію норми закону, за якими споживачеві надається право на доступ до експлуатаційних документів в електронному вигляді.

Про це свідчить публікація в Голос України.

Електронна гарантія на телефони і техніку: як буде діяти в Україні - ЗНАЙ ЮА

У повідомленні вказується, що за частиною 10  Суб’єкт господарювання має можливість надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари , наприклад, паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товарі, в електронному вигляді на офіційному веб-сайті виробника. Таким чином  виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному веб-сайті.

За частиною 11 за проханням споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному веб-сайті виробника та оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюються продавцем під час продажу.

На вимогу споживача продавець повинен надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.

За частиною 12 Кабінет Міністрів відзначає  порядок гарантійного ремонту обслуговування або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів. // Економічна правда

You may also like...