Територіальній громаді Києва у судовому порядку повернуто земельну ділянку вартістю ₴238 млн.

Київська міська прокуратура в судовому порядку розірвала договір оренди та повернула територіальній громаді земельну ділянку на перетині вул. Милославської та просп. Маяковського площею 7,26 га вартістю 238 млн гривень.

Так, між Київською міською радою та товариством у 2005 році укладено договір оренди земельної ділянки, умовами якого передбачено її забудову протягом трьох років з моменту укладення договору, зокрема, облаштування рекреаційно-оздоровчої та аква-зони, а також дитячого майданчика.

Возможно, это изображение (на открытом воздухе и текст)

Однак, з 2005 року по теперішній час товариство у порушення вимог чинного законодавства та договору оренди землі не приступило до забудови спірної земельної ділянки та використовує її частину протягом тривалого часу не за цільовим призначенням, а саме: в комерційних цілях для розміщення платної автостоянки автомобілів.

Крім того, умовами договору передбачено, що після введення об’єкта в експлуатацію територіальна громада отримуватиме орендну плату у збільшеному розмірі. Однак, внаслідок невиконання умов договору місто недоотримало до місцевого бюджету значну суму коштів.
Суд погодився з доводами прокурора, розірвав договір оренди землі та зобов’язав відповідача повернути Київській міській раді земельну ділянку.

Київська міська прокуратура

You may also like...