Це банальна провокація Портнова, інакше це гірше, ніж за часів Януковича – Сюмар про «обшуки» на «Прямому»

Хочеться вірити, що це банальна провокація пана Портнова, інакше ситуація буде гіршою, ніж за часів Віктора Януковича.

Так прокоментувала інформацію про обшуки на телеканалі “Прямий” народний депутат, голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради Вікторія Сюмар.

“Хочеться вірити, що це банальна провокація пана Портнова, оскільки обшуки в період виборчої кампанії у будь-яких ЗМІ є нічим іншим, як прямим наступом на свободу слова і прямим тиском на засоби масової інформації. Інакше це ніяк трактувати не можна. Ми напередодні фактично всіх виборчих кампаній приймали мораторій на будь-які перевірки, не говорячи вже про вилучення документів і подібні речі в ході виборчої кампанії”, – сказала Сюмар.

Вона зазначила, що оскільки ця кампанія є позачерговою, такого мораторію прийняти не встигли.

“Але це є абсолютно типова практика для всіх нормальних країн, європейських країн у тому числі. І звісно це було типовою практикою навіть в часи Леоніда Кучми та Віктора Януковича. І якщо дійсно на каналі будуть відбуватися обшуки – це буде гірше часів Януковича. Це буде ще гірший прецедент”, – додала Сюмар.

Нагадаємо, інформація про обшуки на телеканалі “Прямий”, які нібито проводять правоохоронці через відмивання коштів, не відповідає дійсності.

Зазначимо, правоохоронців наразі на телеканалі немає. Знімальна група “Прямого” уже поїхала до Державного бюро розслідувань.

Будь-яке втручання в роботу каналу будемо вважати наступом на свободу слова. // “Прямий”

You may also like...