У Харкові поліція затримала жителя Індустріального району, у якого вилучено зброю та боєприпаси

43-річний чоловік затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Він знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби поліції.

Image may contain: indoor

21 липня до Індустріального відділу поліції надійшла інформація про те, що на вулиці Таращанській вдома у 43-річного чоловіка поліцейські виявили зброю та боєприпаси, які він незаконно придбав та зберігав без передбаченого законом дозволу.

Image may contain: shoesНа місце події виїжджали працівники Харківської місцевої прокуратури № 3, керівники Індустріального відділу поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, експерти, кінологи та працівники СБУ в Харківській області.

В ході огляду місця події поліцейські вилучили 3 пістолети, 6 гранат, 67 патронів калібру 7.62, 33 патрони калібру 7.65, 122 патрони калібру 12/70, рушницю Cobalt. Працівники поліції встановили, що зброю чоловік привіз із зони АТО у 2014-2015 роках і зберігав з метою самооборони.

За вказаним фактом слідчими Індустріального відділу поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибухівкою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальний строк ув’язнення до 7 років.

На даний час досудове розслідування триває. Проводяться слідчі дії. Чоловік затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу останньому.

You may also like...