У КМДА не давали дозвіл на радянську “інсталяцію” на Алеї Героїв Небесної Сотні. Активісти почали ламати “совкові шедеври”

Розпорядженням до відзначення 30-річчя Незалежності України там передбачене тільки покладання квітів.

Київ не давав дозвіл на встановлення інсталяцій на Алеї Героїв Небесної Сотні, де 17 серпня почали монтувати предмети радянського побуту, що закривають портрети загиблих.

У КМДА заявили, що не давали дозвіл на радянську "інсталяцію" на Алеї Героїв Небесної Сотні

Фото: Олександр Рудоманов

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів. Про це повідомили в КМДА.

“Інспектор Департаменту благоустрою КМДА зараз перебуває на місці і очікує від керівництва Меморіалу документів, на підставі яких встановили “інсталяцію”, – зазначив Кличко.

Він додав, що керівництво Національного Меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності підтвердило, що встановлення “інсталяції” було погоджене з ним.

Водночас директор музею Ігор Пошивайло сказав, що була усна домовленість, однак деталей вони не знали.

Оновлення.

На місце прибув мер Києва Віталій Кличко, також прийшли представники Нацкорпусу. Дозвільні документи поки не привезли. Монтувальники тим часом стали складати робочі інструменти.

Пізніше інсталяцію почали ламати невідомі. Поліція затримує тих, хто ламає інсталяції.

You may also like...