У Шостці раніше судимий чоловік заради спиртного спустошив материн банківський рахунок

Раніше судимий чоловік скористався банківською карткою своєї матері, і потайки від неї зняв всі доступні кошти. Невідомо, скільки б ще зловмисник користувався чужим платіжним документом, якби правоохоронці, до яких потерпіла звернулась за допомогою, його не викрили.

В поліцію з заявою про крадіжку 1 400 гривень з банківського рахунку звернулась 58-річна жителька Шостки. Жінка пояснила правоохоронцям, що хотіла отримати у банкоматі зарплатню, але не змогла знайти свою картку. Вважаючи, що платіжний документ загубився, вона звернулась у банк з паспортом – для отримання готівки через касу. І з подивом дізналась, що на її рахунку знаходиться буквально кілька гривень, оскільки незадовго до цього невідома особа зняла через банкомат чи не всю готівку.

Картинки по запросу пьянство

«З’ясувавши, в якому терміналі зловмисник отримував гроші та перевіривши запис з відеокамери банкомату, наші співробітники встановили особу підозрюваного, – розповідає Валерій Строкач, начальник Шосткинського відділу поліції. – Ним виявився раніше судимий 37-річний син заявниці. Той вже встиг витратити материні гроші на спиртне».

Відносно чоловіка в поліції відкрили кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 185 «Крадіжка» та ч. 1 ст. 357 «Викрадення документів». За скоєні злочини йому загрожує чергове ув’язнення на строк до п’яти років.

Працівники поліції знову нагадують громадянам кілька простих правил безпечного користування банківськими картками: не довіряйте нікому свій платіжний документ, не повідомляйте стороннім особам коди доступу до нього, а в тому разі, якщо картка втрачена, чи ви маєте підозру, що вона загубилась – зверніться на телефонну лінію клієнтської підтримки свого банку і заблокуйте картку до отримання нового платіжного документа. Дотримуйтесь цих простих правил, і вам не доведеться бути жертвою протиправних посягань.

Відділ комунікації поліції Сумської області

You may also like...