У Запорізькій області працівників відділу поліції затримано за вимагання та одержання хабара

Військовою прокуратурою Запорізького гарнізону Південного регіону України за оперативного супроводження співробітників Запорізького управління ДВБ НП України та спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого в м. Мелітополі, на хабарництві викрито співробітників одного з відділів поліції ГУНП в Запорізькій області.

Установлено, що в.о. заступника начальника відділу, діючи за попередньою змовою групою осіб із оперуповноваженим цього ж відділу, за неперешкоджання підприємницькій діяльності приватного підприємства, зокрема, торгівлі металобрухтом, вимагали від директора неправомірну вигоду у розмірі 8 тис грн щомісячно та 24 тис грн за період з грудня 2018 року по березень 2019 року.

23.03.2019 вказані особи одержали від підприємця неправомірну вигоду в сумі 8 тис грн, а 06.04.2019 − наступний «транш» у сумі 24 тис грн.

У п’ятницю, 19.04.2019, після одержання решти суми неправомірної вигоди в розмірі 8 тис грн, працівників поліції затримано.

Військовою прокуратурою затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, та готується звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Андрій Лисенко, речник ГПУ

You may also like...